Sørum Gård

Sørum Gård på Ringerike har en lang historie. Ringerike har til alle tider vært et fruktbart jordbruksområde og i tradisjon tro drives Sørum den dag i dag av nåværende eier, Guro Dæhlen, med økologisk kornproduksjon. Sørum Gård ligger i et historisk landskap, tett knyttet opp til Veien kulturminnepark hvor arkeologiske undersøkelser har avdekket en av Norges største gravplasser og fire langhus datert til jernalder. Sørum har fått navnet sitt i forhold til hvordan gården er plassert geografisk i forhold til Veien og har etter all sannsynlighet vært underlagt maktsentraet der som preget Ringerike i over 600 år, for ca 2000 år siden. Tegn til aktivitet på Sørum også mye tidligere enn dette kom for dagen da Guros farfar i 1980 pløyde frem en steinøks som har blitt datert til ca 3000 år f.kr.

Guro, som er 4. generasjons gårdsbruker i familien, og hennes søsken tvillingene Marte og Gunnar, har alltid hatt en forkjærlighet for musikk. i 2008  fikk Marte en idé om å arrangere Søderheimfestivalen 2009 i de frodige og romantiske omgivelsene på Sørum Gård. Sommeren etter ble idéen til virkelighet og med hjelp fra familie og venner ble den første Søderheimfestivalen stor suksess!

Vi ønsker å gi lokalsamfunet på Ringerike en smak av bonderomantikk og sommer og ønsker å skape en dag som kan ønske velkommen alle generasjoner. Både lokale band og artister hentet fra andre steder i landet medvirker, og hjelper oss med å skape en avslappet atmosfære med deilig musikk.

Velkommen til Søderheimfestivalen!